Budgens - Winchcombe


Project type

Commercial - Retail unit

Client

Warner Budgens

Scope

20,000 sq ft redevelopment of former bus depot to provide a new Warners Budgens retail store.

Status

Completed - 2016

New 20,000 sqft retail unit, Winchcombe

Coombes everitt architects were appointed to design the conversion of the former bus depot site in Winchcombe Town Centre to provide a new Warners Budgens food outlet.  The site needed to maximise the retail floor space whilst providing the necessary ancillary spaces, parking and delivery areas necessary for a store of this nature.  Located in a sensitive location the new building needed to reflect the scale and nature of its setting and the new building was designed as a contemporary take on a traditional tithe barn with natural stone walling and tiles and buff rendered panels to break down the scale of the building.

Opened in spring 2016 the store received compliments on both its design, layout and its general benefits to Winchcombe

Picture2
Picture3
Picture4